Veer&Moon

  • Geplaatst op
  • Door Katrien Hesters
  • Geplaatst in Makers
Veer&Moon

Lang geleden, in de Victoriaanse tijd had iedere bloem zijn eigen betekenis. Geliefden communiceerden zo in het geheim met elkaar via de taal van de bloemen. Veer&Moon brengt deze manier van communiceren terug in een modern jasje. Met hun betoverende bloemenverhalen en zadenzakjes kan je een simpele boodschap overbrengen op een hartverwarmende manier. Hun collectie vind je bij ons terug.

Flirten met bloemen

In het 19-eeuwse Engeland, het Victoriaanse tijdperk draaide alles om zedigheid. Openlijk flirten deed je dus best niet. Omdat elke bloem toen zijn eigen betekenis had, vonden geliefden dit de ideale manier om hun liefdesboodschap over te brengen. Zo wist je dat gele tulpen “onze liefde is onmogelijk” symboliseerden en dat Gardenia’s stonden voor “geheime liefde”. In de loop der jaren vervaagde deze vorm van communiceren.

Bloementaal in een modern jasje

Veer&Moon, een concept van grafisch vormgever Veronique van Campen en visueel vormgever Annemoon van Steen wil de charmes van de bloementaal terugbrengen. Na het schrijven van hun eigen boekenreeks over bloemen en hun betekenis, besloten ze om hun passie verder uit te bouwen. “Dit doen wij door te vertellen en te spelen met de symboliek en de verhalen rondom bloemen en planten. Het geven en krijgen van bloemen heeft een betekenis en daar willen wij mensen bewust van maken. Iedere bloem en plant heeft zijn  eigen oorsprong, symboliek en beleving: zijn eigen verhaal.”

Laat bloemen voor je spreken

De collectie bestaat uit zadenzakjes, wenskaarten en notitieboekjes. In elk item zijn er prachtige bloemenverhalen verwerkt die jouw bericht nog versterken. Voor elke persoonlijke boodschap bestaat er een bloem: geluk wensen, troost bieden, dankbaarheid uitten, gezondheid zaaien,…

Kies dus in plaats van een vluchtige hartjes-emoji naar je dierbare eens voor een berichtje in bloementaal. De collectie is ook ideaal voor als je eens iets specialer wil geven dan een kaartje om je beste wensen over te brengen. Laat bloemen voor je spreken en piep eens binnen!