Hoe kan je iemand troosten in rouw?

Hoe kan je iemand troosten in rouw?

Begin november is de tijd van het jaar dat we even naar binnen keren en denken aan de lieve mensen die we missen.

Hoe kan je iemand troosten bij overlijden? 

Begin november. De tijd dat we even naar binnen keren. Even stil staan bij die lieve mensen die niet meer zijn. Die verder leven in ons hart & herinnering. Rouwen is rauw. Het kent geen tijdslimiet en gaat niet over. Het slijt met de tijd maar het gaat niet over. Ook al wordt er vaak gezegd “het zal wel overgaan”. Toch gaat het niet over.

Rouw & verdriet mogen er zijn. Het kent vele vormen en gezichten en het is een dynamisch proces. En wanneer begin november aanbreekt, kan de pijn weer even meer dan anders, bloot komen te liggen. Daarom is het zo belangrijk om er ook na zovelen woorden of daden aan te geven.

Dacht jij er al eens aan om op de verjaardag van een overleden dierbare een kaartje of attentie te sturen? Met Kerstmis even te laten weten dat je aan hen denkt? Aan degene die met een lege stoel aan de feesttafel zitten?

Soms zijn er niet altijd woorden nodig maar kan het ook in een klein gebaar. Bij Mus in een Plas hebben we een warm aanbod aan troostende attenties en geschenkjes.

Wil je iemand graag een attentie via de post sturen? Dit tegeltje met lieve boodschap brengt troost met de gedachte dat de overleden dierbare altijd dichtbij is. Een troostgeschenkje dat comfort biedt en fijne herinneringen naar boven brengt. Je kan een bijhorend houten staandertje kopen zodat het tegeltje meteen een plek in huis kan innemen. 

Dit boekje van troost vertelt een van de prachtigste verhalen over afscheid nemen, sterven en het vinden van troost. Hoewel het speciaal is gemaakt voor kinderen, is het ook voor volwassenen een waardevolle lezing. Het vertelt het verhaal van een haas die afscheid neemt terwijl hij zich voorbereidt om te sterven, en let daarbij op de muts die hij achterlaat. De wasbeer voelt zich bedroefd, maar samen met vrienden halen ze mooie herinneringen op.

Wil je graag samen met vrienden, familieleden of collega's een gebaar van troost brengen, dan kan een koesterdoos een mooi troostgeschenk zijn. In de koesterdoos vind je een fotomapje in zandkleur, een porseleinen theelichthouder en een uniek porseleinen mini-vaasje met droogboeket en een troostkaart 'hou-vast'.

Dit troostengeltje brengt een vleugje troost in het leven. Het stulpje huisvest een lieve engel als symbool van bescherming en begeleiding in moeilijke tijden. Het engeltje zorgt voor hoop en troost en is een mooi geschenk voor iedereen die rouwt, zich verdrietig voelt of behoefte heeft aan een baken van rust en steun.

Wil je enkele woorden van troost neerpennen op een wenskaart, dan vind je bij Mus in een Plas een mooi aanbod aan troostkaarten. Deze troostkaarten zijn doordrenkt met zorgvuldig gekozen woorden en empathie, een bemoedigende omhelzing in tijden van verdriet. Kies een kaart die recht uit het hart spreekt en jouw medeleven op een liefdevolle wijze overbrengt. Een simpele, doch krachtige manier om er te zijn voor degenen die rouwen.

In deze gedichtenbundel staan vijfenveertig gedichtjes die de rauwe pijn van het verlies, maar ook licht, liefde en hoop beschrijven voor mensen die een kindje verloren.. Allemaal puur en oprecht, vanuit het hart.

Ik hoop dat deze gedichtjes iets voor je kunnen betekenen, en wens je alle kracht en liefde van de wereld.

De bundel is in een ringband gebonden, zodat je het boekje rechtop kunt zetten met een gedichtje naar keuze. Je kunt het afwisselen, en op een fijn (gedenk)plekje in huis zetten. Op de foto's zie je een voorbeeld hiervan.​

Dit is persoonlijk één van mijn favorietjes. Een symbolische attentie om iemand te laten weten dat je graag de zorgen helpt dragen. Ik denk dat kleine flesje zoveel kan betekenen voor iemand!

 

Ontdek meer troostrijke geschenken en gebaren van medeleven in onze webshop of piep binnen in ons winkeltje in Gent.