Bloembommetje

€1,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (29)
Levertijd: 1-5 dagen

Kleurrijke bloem 'bommetjes' met biologische wilde bloemenzaden voor bijen en vlinders.

Geef de wereld meer kleur met bloemen en dus voedsel voor vlinders, bijen en hommels.
Gooi de Bloembommetjes buiten, bijvoorbeeld in je tuin, op en braakliggend stukje grond,
in een kale berm of in een pot op het balkon (vermijd natuurgebieden).
Wacht op de regen of gebruik een gieter, even geduld en vervolgens genieten jij, de bij en de vlinders van de meest kleurrijke bloemen!

Zaaitijd: Maart tot September
Gooi je ze laten in het seizoen buiten? Dan komen ze het volgende voorjaar op!


De biologische zadenmix bestaat uit o.a :
Alexandrijnse klaver, Groot kaasjeskruid, Perzische klaver, Zwarte komijn, Inkarnaarklaver, Vlas, Bolderik, Witte honingklaver, korenbloem, Koriander, Grote klaproos, Phacelia, Kleine pimpernel, Bonte wikke, Witte klaver en Esparcette.

De bloembommetjes zijn gemaakt van natuurlijke klei, biologische wilde bloemzaadjes en natuurlijke kleurpigmenten. Blossombs zijn ruim 2 jaar houdbaar en geven vanaf het voorjaar tot aan het najaar bloemen waar bijen en vlinders op af komen. Die voeding is ontzettend belangrijk voor een beter biodiversiteit.

Sommige zaden ontkiemen in de lente andere in de zomer of zelfs daarna. Zo hebben de bijen en jij dus ook het hele seizoen plezier van bloemen.Hoe werkt het?

Het werkt eigenlijk heel eenvoudig: gooi de bloembommetjes waar je maar bloemen wilt: in je tuin, langs de sloot of op een kaal stukje grond in en rondom de stedelijke gebieden.
Let op! de bloedbommetjes mogen niet in beschermd natuurgebied gegooid worden.
Bloembommetjes hoef je niet ingraven, maar eventueel licht aandrukken in de aarde. Wacht vervolgens op de regen of gebruik een gieter. Na een paar dagen 'barsten' ze open en zie je kleine plantjes verschijnen.Vervolgens duurt het +/- 8weken voordat jij, de bij en de vlinders kunnen genieten van de wilde bloemen!
Kortom: geduld gevraagd tot de natuur zijn werk doet.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen