Kakkerlakjes - Laat je betoveren - Categorie: Poëzie, Thema: Naar het museum - Boekje + envelop

€8,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (4)
Levertijd: 1-5 werkdagen

Kijken naar kunst kan een heleboel bieden, elk museumbezoek is anders. De ene keer sta je te huilen voor een stilleven van een stel citroenen, de andere keer probeer je tevergeefs te begrijpen waar alle heisa om de Mona Lisa nou eigenlijk op slaat. Aan kunstkijken zijn geen regels gebonden. Nou ja, raak natuurlijk de kunst niet aan en praat niet al te hard, maar wat jij verder met de kunst deelt is intens persoonlijk. Fluister het Meisje met de parel bijvoorbeeld je geheimen toe, gruwel bij zo’n vervreemdende Hieronymus Bosch of sla al die zalen gewoon over en ga rechtstreeks naar de museumshop. Je kan je tussen al die praal soms zelfs wat verloren voelen (en psst, wist je dat de Mona Lisa eigenlijk La Joconde heet?).

De variëteit en veelheid van de museumbeleving is door schrijver, dichter en illustrator Sandra de Weijze prachtig op schrift en in beeld gebracht in het bundeltje Laat je betoveren. ‘Wat is kunst kijken?’ vraagt zij zich af. Kunst kijken is natuurlijk wat je ziet, maar ook hoe je je gedraagt, of zelfs wat je aan hebt (want ook jij bent een kunstwerkje!). In haar illustraties komen schilderijen en sculpturen uit allerlei landen en periodes elkaar tegen; de Venus van Botticelli verliest zich in de stippen van Yayoi Kusama, een vrouw door Cees van Dongen kijkt wat nerveus naar een spin van Louise Bourgeois. Kunst laat je telkens anders voelen, concludeert De Weijze, want:

Waar je van houdt
wie je bent
is elke dag weer anders
net als wij allemaal.

Tekst en beeld: Sandra de Weijze
Thema: naar het museum
Categorie: poëzie

Kakkerlakjes zijn verstuurbare boekjes. Zestien pagina’s vol prachtige teksten en beeld van gevestigd en aanstormend talent. Elk boekje is duurzaam gedrukt in Nederland, gebonden met een cahiersteek en wordt geleverd met bijpassende envelop.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen